Nieuwste project

De website schildersgeheimen.nl van Jan Bakker WebTeksten biedt samengevat exclusieve inhoud die nergens anders op het internet is te vinden.

Een klein deel van de onthullingen op schildersgeheimen.nl is eerder gepubliceerd in de feit-fictieromans (onder het pseudoniem Duyo Geldrop), namelijk Het Gesso Mysterie (2013/2018) en Het Hubertus Mysterie (2018).

Schildersgeheimen.nl toont geen advertenties, terwijl de onderzoeksblogs van Jan Bakker WebTeksten makkelijk leesbaar zijn. Alle blogs zijn rijkelijk voorzien van (bewerkte) afbeeldingen.

Momenteel zijn op schildersgeheimen.nl de volgende onthullende blogs beschikbaar:

  • over de codes (3 blogs);
  • over achtergronden en verbanden (3 blogs).

En verder over de volgende werken van Vincent van Gogh:

  • De Aardappeleters (1885)

Deze lijst wordt op regelmatige basis verder uitgebreid. Ook worden soms nieuwe onderzoeksresultaten aan bestaande blogs toegevoegd. 

 

Geheime codes

Uit de website blijkt dat veel tekeningen en schilderijen van Vincent van Gogh met elkaar samenhangen. Dat geldt niet voor de schildertechniek of kleurontwikkeling, maar des te meer voor de geheime codes die Vincent als een rode draad in een aantal van zijn werken heeft aangebracht.

Doordat Vincent zijn codes over verschillende werken heeft verspreid, is het ondoenlijk om per onderzoeksblog een afgerond geheel te schrijven. Alle betrokken werken grijpen namelijk in elkaar. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om Sterrennacht (1889) op coderingsniveau los te zien van De Aardappeleters (1885).