Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Jan Bakker en ik ben sinds enkele jaren gepensioneerd. Ik ben geboren in Amsterdam. Na veel omzwervingen ben ik in 2011 in het Brabantse Geldrop (bij Eindhoven) gaan wonen. In mijn werkzame leven was ik het langst actief bij het chemieconcern Akzo Nobel, zo’n 26 jaar. Het eerst in Amsterdam, later in Amersfoort.

(foto van februari 2023)

Mijn bedrijf Jan Bakker WebTeksten ben ik in 2011 begonnen onder de handelsnaam Duyo. Deze naam werd gevormd uit de beginletters van twee privé-bijnamen op een forum. Duyo hield zich vanaf het begin bezig met redactie & historische research. Ik schreef (web)teksten voor bedrijven en particulieren. Ook hield ik mij bezig met het corrigeren van scripties van studenten en met het maken van (commerciële) websites en php-scripts. Ik specialiseerde mij daarbij in de software van WordPress. Naast webactiviteiten bood ik in het begin ook spirituele diensten, samen met mijn vrouw Wies.

Splitsing

In 2016 besloten mijn vrouw en ik de activiteiten van Duyo te splitsen. Mijn vrouw begon haar eigen praktijk: Praktijk Wies Bakker. En zelf ging ik verder onder de handelsnaam Jan Bakker WebTeksten. Naast mijn onderzoeksactiviteiten bood ik internetdiensten aan, zoals het maken van (commerciële) websites. In het verlengde daarvan verzorgde ik ook domeinnaam-registraties en hosting.

Online publicaties

Vanaf 2021 veranderde het ondernemen in het algemeen ingrijpend, als gevolg van de coronacrisis. In plaats van een nieuw boek te publiceren, introduceerde ik de (nu niet meer bestaande) website duyogeldrop.nl. Daarop konden artikelen tegen betaling worden gelezen.

De nadruk van mijn activiteiten ligt anno 2023 onverminderd op het voorbereiden van nieuwe publicaties. Daarnaast voer ik nog steeds op commerciële basis webactiviteiten uit.

Om tijd vrij te kunnen houden voor een intensieve voorbereiding van mijn derde roman, neem ik geen nieuwe opdrachten voor (commerciële) websites meer aan. Voor een aantal vaste klanten verzorg ik de hosting van hun sites en werk ik die indien nodig bij. Ook adviseer ik bij het gebruik van videoverbindingen (beeldbellen). Daarnaast blijf ik voor verschillende organisaties teksten schrijven.