image_pdfOpen in PDFimage_printPrint dit blog

Honderden jaren geleden werd onze taal verrijkt met allerlei gezegdes op basis van onze ervaringen met handel naar Azië. Vanwege de grote afstand tot landen als India en Thailand was een goede voorbereiding noodzakelijk. De VOC kwam er al snel achter dat kosten onvermijdelijk waren om later je voordeel te kunnen behalen.

De conclusie was: eerst investeren in een schip en daarna in een handelspost. Pas als dat was geregeld, kon er worden verdiend aan overzeese handel. De Engelsen bedienden zich destijds (en nog steeds) van het gezegde no pain, no gain, wat zoveel wil zeggen als: de kosten gaan voor de baat uit.

Kosten

In het tegenwoordige digitale tijdperk heeft hetzelfde principe nog niets aan essentie ingeboet. Immers, als je online iets wilt verkopen, moet er eerst worden geïnvesteerd in structuur. Een domeinnaam registreren, hosting regelen en je webshop inrichten met bijvoorbeeld WordPress-software. Kosten, kosten, kosten en nog steeds niets verdiend.

Na verloop van tijd wordt je webshop operationeel en kun je beginnen met het genereren van omzet. En dan, zomaar vanuit het niets, wordt je webshop gehackt. Hoe komt dat? Omdat je de aanloopkosten voor je webshop voldoende vond en snel geld wilde gaan verdienen. Het onderhoud van je software vond je minder belangrijk en je vertrouwde waarschijnlijk te veel op je provider. Die schermde nu eenmaal graag met mooie beloften over de veiligheid van de server. Maar je vergat daarbij dat je zelf verantwoordelijk was voor het regelmatig updaten van je software.

Dus bij dezen nogmaals de boodschap: vergeet niet je software up-to-date te houden! Heb je jouw website of -shop door Jan Bakker WebTeksten laten maken? Dan kost het bijhouden van updates je niets. In het andere geval kun je er een abonnement voor afsluiten; dat kan je echt heel wat onnodig leed besparen! Vooral hier geldt het gezegde waarmee dit blog begon: kosten gaan voor de baten uit…

Update:
Sinds 1-1-2018 is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant een update-abonnement bij JBWT af te sluiten!


Copyright: U mag dit blog geheel of gedeeltelijk overnemen voor eigen gebruik. Wilt u (de strekking van) de tekst publiceren in een blog, artikel, boek of een ander medium? Ook dat mag, onder de voorwaarde dat u als bron “janbakkerwebteksten.nl” vermeldt.

image_pdfOpen in PDFimage_printPrint dit blog