JBWT (Jan Bakker WebTeksten) staat als uitgever ingeschreven bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum. Dat betekent dat JBWT zich bij zijn uitgaven houdt aan de Wet op de Vaste Boekenprijs. Met andere woorden, de boeken worden gedurende een bepaalde periode tegen een vaste, onveranderlijke prijs in de (online) boekhandels aangeboden.

JBWT is als uitgever ook geregistreerd bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, onder het nummer 827989. Van de nieuwste uitgave “Het Hubertus Mysterie” en ook van de herziene uitgave van “Het Gesso Mysterie” heeft JBWT gratis exemplaren aan de KB ter beschikking gesteld. Hierdoor worden deze en volgende uitgaven opgenomen in de Nederlandse Bibliografie. De Nederlandse Bibliografie bevat publicaties die in Nederland, over Nederland of in de Nederlandse taal zijn verschenen.

De romanreeks waar JBWT aan werkt, wordt in eigen beheer uitgegeven in samenwerking met Pumbo.nl, de organisatie die voor de bestelling, het drukken en de aflevering zorgt. De boeken worden verkocht via de verkoopwebsite Boekenbestellen.nl. JBWT beschikt over een eigen ISBN-prefix, waar per uitgave ook weer eigen ISB-Nummers onder hangen.

Hierdoor behoudt JBWT zelf de volledige controle over de uit te geven boeken. Uitgaven kunnen via alle online boekhandels worden aangeschaft of via het ISBN worden besteld bij de reguliere boekhandel.

Het Hubertus Mysterie (verschenen 05-01-2018)

“Het Hubertus Mysterie” beschrijft aan de hand van werkelijk bestaande codes een werkelijk bestaand geheim. In deze onderzoeksroman komen heel nieuwe feiten aan het licht, die via codes zijn verwerkt in het landschap, alsmede in zowel oude als nieuwere gebouwen in Geldrop en omgeving.

De opzienbarende feiten zijn in een fictief jasje gegoten. De omslagtekst van het boek is als volgt:

Tijdens zijn studie Iconografie stuit Sepp Vermaes op het bestaan van een groot geheim met betrekking tot het riviertje de Kleine Dommel bij Geldrop in Noord-Brabant. In de loop van zijn onderzoek ontdekt Vermaes wereldwijd verspreide aanwijzingen, die allemaal lijken uit te komen bij Kasteel Geldrop. Via dit kasteel vindt hij een complexe code die is afgeleid van het Eeuwich Edict van 12 juli 1611. Een en ander lijkt te zijn opgezet door genootschappen als vrijmetselaars en Zwanenbroeders. Sepp Vermaes wordt opgemerkt door de internationale inlichtingendienst SISUW, die hem na zijn afstuderen inlijft.

Vermaes wordt uitgenodigd om op 12 juni 2017 tegenover een select gezelschap deel te nemen aan de onthulling van het geheim. Al snel blijkt dat er kapers op de kust zijn. Met op de achtergrond een duister netwerk van mensen met uiteenlopende belangen, ontrolt de onthulling van het geheim zich als een detective. Kunstschilders als Peter Paul Rubens en Jan van Scorel blijken te hebben meegewerkt aan de codering van aanwijzingen. Via onder andere de drie hoogste bergen van de wereld, de Alpenlanden, de Keys in Florida, de Sint-Pieter in Rome en het Zuid-Franse dorp Rennes-le-Château, wordt langzaam duidelijk op welke manier de Kleine Dommel haar geheim zal prijsgeven.

Het Hubertus Mysterie is een boeiende feit-fictie onderzoeksroman met in de hoofdrol Starry Bergsma van SISUW. De roman is een ware eyeopener met opzienbarende non-fictieve conclusies die doorlopen tot in het heden.

Binding: Paperback
Formaat: 145mm x 210mm
Aantal pagina’s: 314
Uitgeverij: Jan Bakker WebTeksten
Druk: Pumbo.nl
ISBN: 9789082798906
Datum publicatie: 05-01-2018

Te koop bij diverse online boekhandels en via het ISBN te bestellen in de reguliere boekhandel.

Vaste prijs: € 19,95 (excl. eventuele verzendkosten)

Klik hier om Het Hubertus Mysterie bij Boekenbestellen.nl te kopen


Het Gesso Mysterie (herziene uitgave verschenen 27 april 2018)

In deze herziene uitgave van “Het Gesso Mysterie” onthult schrijver/onderzoeker Duyo Geldrop de werkelijke betekenis van een gedeelde code op het schilderij “Maria Magdalena” uit 1530 van kunstschilder Jan van Scorel  en het magische vierkant op de ets “Melencolia I” uit 1514 van de kunstenaar Albrecht Dürer. Het gaat hier om een echt bestaand geheim dat door de schrijver in een fictieve setting in de omgeving van Eindhoven is geplaatst.

De omslagtekst van het boek is als volgt:

Het Gesso Mysterie voert de lezer(es) mee op een ongewone en soms griezelige speurtocht die leidt tot een bijzondere vondst onder de Strabrechtse heide in de omgeving van Heeze bij Eindhoven. Deze plaats wordt door een onderzoeksteam onder leiding van voormalig astronoom Starry Bergsma op een ingenieuze manier bepaald aan de hand van het altaarstuk “De Aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck uit het jaar 1432. In het Mysterie spelen bovendien twee andere beroemde kunstwerken een grote rol: het magisch vierkant op de ets “Melencolia I” van de Duitse kunstenaar Albrecht Dürer en het schilderij “Maria Magdalena” van de Nederlandse kunstschilder Jan van Scorel. Deze twee kunstwerken uit respectievelijk 1514 en 1530 hebben een belangrijke code gemeen: zij verbergen de datum van eerste paasdag in het jaar 2014.

Door een ingenieuze mix van tijden, jaartallen en getallen uit de reeks van Fibonacci, wordt langzaamaan duidelijk wáár op de Strabrechtse heide het team de ingang van een ondergronds gangenstelsel kan vinden. Op de voet gevolgd door geheimzinnige broederschappen weten Starry Bergsma en zijn team uiteindelijk de slimme pincode te vinden waarmee onder de grond toegang tot de vondst kan worden verkregen.

Deze uitgave van Het Gesso Mysterie vormt een herziene versie van de eerste uitgave van 22 november 2013. Na deze datum heeft auteur en onderzoeker Duyo Geldrop zijn research voortgezet. Deze herziene uitgave bevat naast aanpassingen van enkele verhaallijnen bovendien zijn nieuwste onderzoeksresultaten. Ook is een aantal verhelderende illustraties toegevoegd.

De belangrijkste wijzigingen t.o.v. de uitgave van 2013 zijn:

  • uitdieping van de theorieën over het schilderij “Maria Magdalena” van Jan van Scorel en de ets “Melencolia I” van Albrecht Dürer;
  • toevoeging van afbeeldingen die deze theorieën ondersteunen;
  • de omslagfoto aan de voorkant;
  • de flaptekst/barcode aan de achterkant;
  • de verhaallijn over de ziekte van werkster Saskia is sterk ingekort;
  • het verhaallijntje over de man van Viola, Gerard, is samengevoegd met die over Gerrit, de klusjesman van Guido;
  • de verhaallijn over Bergsma’s echtgenote Anke is verwijderd;
  • de inhoud/indeling van de hoofdstukjes is gewijzigd;
  • een puzzel die tot 2014 kon worden ingezonden, is verwijderd.

Binding: Paperback
Formaat: 145mm x 210mm
Aantal pagina’s: 314
Uitgeverij: Jan Bakker WebTeksten
Druk: Pumbo.nl
ISBN: 9789082798913
Datum publicatie: 27-04-2018

Te koop bij de online boekhandels en via het ISBN te bestellen in de reguliere boekhandel.

Vaste prijs: € 19,95 (excl. eventuele verzendkosten)

Klik hier om Het Gesso Mysterie bij Boekenbestellen.nl te kopen